'ארגז כלים' לסיור מקדים ממצה ומוצלח!

אחרי שיתוף החוויה האישית המעניינת, שהסתכמה בתואר "רכבת הרים ארוכה ומפותלת", החלטתי לרכז בפוסט הזה את כל המידע הנחוץ לסיור מקדים ממצה ומוצלח – או בשמותיו האחרים – "ביקור מקדים", "נסיעת אוריינטציה", "Pre visit" ועוד. 

הסיור המקדים לפני שליחות או רילוקיישן במדינת היעד נועד להכין את הקרקע ואת התשתית לקראת המעבר הסופי. הסיור המקדים מתמקד בהכנה בירוקרטית, מנהלית, חברתית וכל מה שנדרש על מנת לעבור מוכנים למדינת היעד. נקודת המוצא היא שלעולם לא נוכל להכין את הכל ב-100%, אך השאיפה היא להכין את הקרקע כמה שניתן על מנת להקל על המעבר וההתאקלמות במקום.

המטרות העיקריות של נסיעת אוריינטציה הן: 

  • מציאת בית – ניתן לחפש באמצעות מתווך או להיעזר בחברים שנמצאים שם, אם יש כאלה. במידה ושוכרים שירותיו של מתווך, לבדוק מראש את מדיניות תשלום דמי התיווך ולהימנע ככל הניתן ממתן בלעדיות.
  • רישום ילדים למסגרות (ביה"ס, גן, מטפלת) – בארה"ב נהוג לקבוע מבעוד מועד TOUR בבתי ספר ובגנים, ולכן מומלץ ליצור קשר עם המסגרות הרלוונטיות לפני הביקור המקדים. לביקור עצמו להגיע מוכנים ככל הניתן כדי לקבל תמונה כמה שיותר ברורה על תנאי קבלה, מדי ביה"ס, ארוחות, שעות פעילות, חיסונים וכו.
  • רישום ילדים לקייטנות במדינת היעד במידה ועוברים בתקופת הקיץ ויש צורך בכך.
  • רישום לחוגים למהלך השנה – לפעמים החוגים מתמלאים מהר ולכן כדאי לבחון את העניין כבר בנסיעת אוריינטציה, במיוחד אם יש חוגים שהילדים רגילים לפקוד בישראל.
  • פתיחת חשבון בנק – לבדוק מבעוד מועד תנאים ומסמכים שנדרש להביא.
  • Social Security Number – לבדוק באתר שעות פעילות, תנאים ומסמכים נדרשים.
  • פגישה עם רופא ילדים (Pediatrician) – במידה ואין סוגיות רפואיות מיוחדות אפשר לוותר על הפגישה המקדימה עם הרופא וישר לקבוע תור למועד סמוך להגעה עם הילדים לבדיקה שנקראת Wellness Check. כמובן שטרם קביעת התור לבדוק שהרופא אכן עובד עם החברה שמספקת את הביטוח הרפואי.
  • בחירת מלון לתקופה ראשונה ברילוקיישן – אם יש כוונה לשהות בבית מלון עם ההגעה למדינת היעד, מומלץ לעשות סיור בין בתי המלון באזור. בד"כ מדובר בתקופת שהייה יחסית ארוכה בבית מלון (בין ימים בודדים עד למספר שבועות), לרב עד למציאת בית/קבלת מכולה/התארגנות. לכן מומלץ לבחור את המלון ולא להסתמך על התמונות באינטרנט. לראות שאכן החדר מרווח מספיק לאכלס את כל בני המשפחה עם מיליון המזוודות שהולכות להיות אתכם, שיש מטבחון מאובזר, ארוחת בוקר, בריכה וכל מה שנדרש בהתאם לצרכי המשפחה. אם זה בארה"ב אז לקחת בחשבון שהמלונות הסטנדרטיים לא שיא הפינוק שאנחנו מורגלים אליו במלונות בישראל.
unnamed (16)
ארוחת בוקר במלון אמריקאי סטנדרטי
  • בדיקת רכבים אצל דילרים – נסיעת אוריינטציה היא זמן מעולה "לגשש" בנושא הרכבים, ואפילו לרכוש אחד כזה (כמו שהקודקוד עשה במהלך נסיעת אוריינטציה), כדי שרכב יחכה לכם כשתעברו למדינת היעד, מה שמאוד יכול לעזור. אופציה נוספת היא רכישה מאדם פרטי, או במידה ויש אפשרות אז לרכוש רכב מאלה שמחליפים אותם בתפקיד. הדבר חוסך זמן ולרב נמכר במחיר נמוך יותר.
  • לבחון אפשרויות תעסוקה – נסיעת אוריינטציה זאת הזדמנות טובה לבחון אפשרויות תעסוקה של בת/בן הזוג, ליצור קשרים עסקיים, להכיר גורמי מפתח, להגיש קורות חיים ואולי אפילו לגשת לראיונות עבודה.
  • להכיר את הקהילה ואת אנשי הצוות אם יש – הכרות מוקדמת עם אנשי הקהילה, בדגש על הנשים שביניהם.
  • להכיר את המקום ואת ההווי החברתי – או במילים אחרות – להיות תיירת! לשוטט בעיר, בשכונות, במקומות הבילוי, לשבת בבתי הקפה והמסעדות, להתבונן, לחוש, להקשיב, לטעום, להתחבר.

אחרי 5 ימים באוריינטציה עזבנו את כל ההתארגנות והמנהלות והרשינו לעצמנו קצת להתנתק, לטייל, להרגיש את העיר ואת ההווי שלה, ולזכות בקצת זמן איכות יחד לפני שנכנסים עמוק לתוך המעבר. והיה שם אוכל. הרבה אוכל-:)

unnamed (14)
שוק משאיות אוכל – Food Truck
unnamed (9)
Taco fish
unnamed (10)
שוטטות בפארק בראשון בבוקר – דרך נהדרת לחוש את האווירה בעיר

unnamed (13)

 

  • להפחית את רמת הלחץ ואי הוודאות – הייתי מאוד לחוצה וסקרנית לקראת הנסיעה לטקסס. מאוד חששתי ממה שאני הולכת לראות שם ואיך אחווה אותה. לשמחתי, ככל שעברו הימים, המצב הלך והשתפר. אומנם זה לא המקום שעליו חלמתי, אבל יש בו חן אחר, אותנטיות ואופי! הרבה אופי. בכל זאת טקסס!

הביקור המקדים בטקסס הפחית לי משמעותית את מידת הלחץ ואת חוסר הוודאות לקראת מה אני הולכת.

יחד עם זאת, אני מכירה לא מעט מקרים שהביקור המקדים משיג את התוצאה ההפוכה ונשים שבות ממנו מתוסכלות ומאוכזבות. האכזבה יכולה להיות מהמקום עצמו, מהקהילה, מהתנאים הפיזיים, מהמסגרות החינוכיות, מהבתים, העדר אפשרויות תעסוקה, ועוד ועוד.

האם במקרה הזה היה עדיף לוותר על נסיעת אוריינטציה? חד משמעית לא! כי לפחות תדעי לקראת מה את הולכת ומה מצפה לך, ולא תקבלי 'שוק' כשתגיעי לשם לראשונה עם הילדים (כמו שקרה לי בשליחות הראשונה ב-GA). הנסיעה המקדימה הזאת מאפשרת לך להסתכל למציאות בעיניים ולהחליט עם עצמך איך את מתמודדת עם המצב – האם את שוקעת ונוסעת לשם בבאסה או שאת מחליטה למנף את זה למקומות אחרים. מניסיון אישי יכולה להעיד שלפעמים ממקום נמוך, הצמיחה יכולה להיות גבוהה יותר (מה זה רילוקיישן ואיך הוא קשור לצמיחה שלך – כאן בלינק) .

idea-1880978_1280

בשורה התחתונה, נכון שאין חובה להצטרף לבן הזוג לנסיעת אוריינטציה, אבל להבין שהנסיעה המקדימה הזאת מקצרת אח"כ באופן משמעותי את תקופת ההתאקלמות וההסתגלות למקום. גם אם לא תמיד היא מפחיתה את מידת הלחץ, היא כן מספקת תשתית להכנה מקסימלית לקראת המעבר, למפגש בין-תרבותי, להכרות עם הסביבה האנושית ועם המקום עצמו – החל מהכרת חוקי התנועה, רשתות הקניות, ועד לאיך ואיפה קונים תרופות ב-Drive-Thru וכו' וכו'.

אז כדי לממש את המטרות שהגדרתם לעצמכם לביקור המקדים, ולמצות את הביקור עד תום, אני ממליצה:

  1. להתכונן היטב לקראת הנסיעה.
  2. להגדיר לעצמכם את המטרות שאתם רוצים להשיג באותה נסיעה ולפעול עפ"י רשימת ה To Do List שהכנתם מראש.
  3. לקבוע מראש לוח זמנים – סיורים בבתי ספר וגנים, סיורי בתים, מפגשים עם אנשי קהילה וכו – ולצאת לנסיעה ממוקדי מטרה.
  4. להיות אקטיביים ובעלי יוזמה אישית. היות ומדובר בימים בודדים בלבד יש למצות את הזמן ולהשיג את המטרות שלשמן נסעתם, גם אם זה אומר לצאת מאזור הנוחות ולדבר את השפה המקומית, לבקש עזרה, ליזום פגישות ולהתנסות בחוויות חדשות.
  5. לשמור על גמישות מחשבתית, סקרנות, ראש פתוח וכמובן גם להנות!

והעיקר שיהיה המון בהצלחה!

*שכחתי משהו? יש עוד דברים שכדאי לתת עליהם דגש בסיור המקדים? מוזמנות להגיב ולהוסיף, כאן למטה בתגובות.

**אני כאן לכל שאלה או התייעצות.

***מוזמנות להירשם לבלוג ולקבל את הפוסטים הבאים ישירות למייל.

 

בינתיים הולכת לי קצת לארוז… בכל זאת עוד שבוע וחצי יוצאת המכולה-:)

שלכן, לנה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 תגובות בנושא “'ארגז כלים' לסיור מקדים ממצה ומוצלח!

הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: